SWB Smart Bója

horgaszto
A bója által mért vízminőségi paraméterek:
 • oldott oxigén
 • pH
 • hőmérséklet
 • ORP (redox potenciál)
 • vezetőképesség

Felszíni vizeink minőségének monitoringja széles körű vizsgálatokat követel, de a lehetséges mintavételi pontok száma korlátozott. Az eseti, manuálisan végzett ellenőrzés mára már nem elégséges. Folyamatos, valós idejű információra, nagyobb vízfelület esetén több ponton is történő mérésekre van szükség.

A Sensors2Net Smart Bója a felszíni vizek minőségét a helyszínen, a bójatestbe épített nagy pontosságú szenzorok segítségével, humán erőforrás bevonása nélkül, folyamatosan méri. Könnyen és gyorsan telepíthető megoldás, akár nehezen megközelíthető helyeken is. A víz fizikai és kémiai paramétereit (pH, hőmérséklet, oldott oxigén, vezetőképesség, ORP) a saját akkumulátorral rendelkező adatgyűjtő egység korszerű rádióhullámú vagy GSM alapú NBIoT technológiával továbbítja, megjelenítésük személyre szabottan, akár mobil eszközre is telepíthetően történik. A mérési adatok – igény szerint Mesterséges Intelligencia bevonásával történő – elemzése megbízható előrejelzést ad a kezelőnek a vízben végbemenő folyamatokról, időben figyelmeztet a káros algavirágzás kialakulásának veszélyéről. A tömeges halpusztulással járó, költséges káresemények megelőzhetők illetve súlyosságuk csökkenthető.

Horgásztavak esetében a tógazda az összegyűjtött lokális adatokat akár a közösségi médiában, naprakészen megjelenítheti, a horgászoknak értékes információt adva arról, mire lehet számítani a halak viselkedésével kapcsolatban. Biztosabb fogás, több látogató, ellenőrzött vízminőség – mindez jól kezelt, a Sensors2Net Okos Bója által biztosított adatoknak köszönhetően a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő helyszínen történik.

SWF Smart vízmonitoring (telepített)

Az akvakultúra-ágazat a világ egyik leggyorsabban növekvő élelmiszeripari ágazata. A világ lakossága által elfogyasztott halak körülbelül fele már napjainkban is mesterséges tenyészetekből származik. A szektor tevékenységét szigorú minőségvédelmi, egészségügyi és környezetvédelmi normák szabályozzák. A halneveldék vizének folyamatos monitoringja ma már olyan elvárt szolgáltatás, amelynek fontosságát egyre több termelő ismeri fel.

A Sensors2Net Smart vízmonitoring telepített változata az intenzív haltenyésztéshez biztosít fejlett technológiájú hátteret. A víz minőségének szenzoros figyelése mellett a gépészeti rendszerek szivattyúinak, eszközeinek költséghatékony üzemeltetésére is ajánlunk megoldást. A folyamatos villamos teljesítmény mérés, a gépházi nyomások, a szivattyúk üzemidejének mérése, az energiafelhasználásról biztosított adatszolgáltatás mind azt a célt szolgálja, hogy a termelés biztonságos, hatékony és optimális körülmények között történjen.

A bója által mért vízminőségi paraméterek:

 • villamos teljesítmény
 • nyomás
 • szivattyúk üzemideje

SWM Kimenő szennyvíz monitoring

 • Kritikus pontok szennyvízminőségének ellenőrzése
 • Szennyvízkezelés lépéseinek ellenőrzése
 • Fertőtlenítő rendszerek nyomon követése
 • Szennyvíztelepek kibocsátott vízminőségének naplózása

A szennyvízkezelés mai követelményei minden kibocsátó számára a szabályok szigorú betartását írja elő. A szennyvíz minőségét a tisztítási folyamat minden pontján ellenőrizni, a mérési adatokat rögzíteni és visszakereshetően tárolni kell. A Sensors2Net rendszer a kimenő szennyvíz kritikus paramétereinek folyamatos monitoringja által lehetőséget biztosít a fertőtlenítő rendszerek hatékonyságának figyelésére, a vízminőség arányos vegyszer adagolás optimális kidolgozására. A nagy területen elszórt létesítmények egységes felügyelete, a nagyszámú és esetenként egymástól nagy távolságra levő mérési pontok kezelése igazi kihívás elé állítja a megrendelőt. Vezeték nélküli szenzoros adatgyűjtő és továbbító technológiánk megkönnyíti a szennyvízkezelés lépéseinek folyamatos ellenőrzését, a kibocsátott víz minőségének naplózását. Már meglévő rendszerbe is installálható megoldásunk Üzleti/Mesterséges Intelligencia alapú rendszerfelügyeleti koncepció támogatását is lehetővé teszi.

Célunk információ generálása, az adatelemzés és döntéshozatal támogatása operatív és vezetői szinten egyaránt.