SPM Smart nyomás monitoring eszköz

HA-waterscope-szenzor-szogbol-02 (1)
 • Hálózati nyomás optimalizálás
 • Villamos energiafelhasználás javítása
 • DMA –mérési körzetek kialakítása
 • Üzemállapotok szerinti működtetés
 • Hibahely keresés támogatása
 • Csőtörések, szivárgások jelzése

Napjainkban még mindig több millió m3 ivóvíz tűnik el a kutak és a vízcsapok között, jelentős veszteséget és magas üzemelési költséget okozva a vízszolgáltatóknak. A költségek racionalizálása a hagyományos költségcsökkentő megoldásokkal már nem hoz áttörést. Olyan megoldásokra van szükség, amelyek kihasználják a legújabb technológiák által nyújtott lehetőségeket és ésszerű beruházási költségek mellett valós megtakarításokat eredményeznek.

Az SPM Smart Nyomás Monitoring rendszer a fogyasztási adatok és a hálózati nyomás folyamatos ellenőrzése révén elősegíti a hálózati nyomás optimalizálását, javítja a villamos energiafelhasználás hatékonyságát. A fixen telepített mérési pontok segítségével folyamatosan nyomon követhető a mérési körzeteken belüli üzemállapot, a csőtörések és szivárgások helye pontosan behatárolható.

Megoldásunk már meglévő mérési helyekre is könnyen beépíthető. Az összegyűjtött adatok vezeték nélküli LoRaWAN vagy NBIoT technológiával jutnak el az erre kijelölt szerverre, ahol Üzleti és Mesterséges Intelligencia segítségével beállíthatók az – akár periodikusan változó – optimális nyomásértékek, kezelhetők az ügyfélpanaszok, felfedezhetők a hirtelen változások, nyomásesések.

Aknába szerelhető fix kialakítású mérőrendszerünk 2 percenként szolgáltat adatot a hálózat állapotáról. IP 68-as védelemmel ellátott adatgyűjtő egységünk saját akkumulátora akár 3-4 éves folyamatos működést is biztosít, külső energiaforrás bevonása nélkül.

SHM Smart Tűzcsap Master

A Sensors2Net Okos Tűzcsap megoldása egyedülálló a maga nemében. Folyamatos és valós idejű információt szolgáltat a vízhálózat nyomása, vízhozama és sebessége felett. A mérési adatok elemzésével csökkenthető a hálózat terhelése, növelhető az ellátásbiztonság, hatékonyabbá tehető a hálózati rendszer működése.

A Nem Számlázott Vízveszteség minden víziközmű cég működésének kimondott-kimondatlan fájó pontja. Csökkentése, illetve megfelelő szinten tartása a szolgáltatók számára igazi kihívást jelent. A Sensors2Net Smart Tűzcsap igény szerint beállítható nyomásértékek (nappali, éjszakai, vész) követésével megbízható felügyeletet biztosít a nyomásövezeti zónák felett. Nyomásváltozás esetén azonnali riasztást küld, a tűzcsap használatát vízérzékelés alapján jelzi. NFC technológiával történő beazonosítást követően meghatározza a vízvételező jogosultságát, ezáltal lehetőség nyílik eddig nem számszerűsített vízhasználat (pl. közszolgáltatást végző társaságok vízvételezése) nevesítésére, illetve a jogtalan vízvételezés visszaszorítására. Ezen információk birtokában a víziközmű cégek csökkenthetik a Nem Számlázott Vízből származó jövedelemveszteségüket.

 • Feltöltődés és leürítés érzékelés
 • Riasztás nyomásváltozás esetén – több beállítható nyomásérték (nappali, éjszakai, vész)
 • Tűzcsap-használat jelzése vízérzékelés alapján
 • Vízvételező beazonosítása NFC-vel – jogosult/jogosulatlan

SHL Smart Tűzcsap Light

A Smart Tűzcsap Master „nagytestvér” mellett a Smart Tűzcsap Light eseményvezérelt működésével nyomon követi a tűzcsap használatát, beazonosítja a vízvételező jogosultságát, valós idejű információt szolgáltat a tűzcsap nyitott/zárt állapotáról. A már meglévő hálózati rendszerbe könnyen beilleszthető, alacsony költséggel üzemeltethető. Egyszerű és költségkímélő megoldást biztosít a hálózat állapotának nyomon követéséhez, a szivárgások vagy az esetleges nem jogosult vízvételezések időben történő felfedezéséhez.
 • Tűzcsap-használat jelzése vízérzékelés alapján
 • Vízvételező beazonosítása NFC-vel –jogosult/jogosulatlan