SGU Általános szenzoros adatgyűjtő egység ipari felhasználásra

s2ndoboz

Általános adatgyűjtő egységünk bármilyen standard szenzor csatlakoztatására és mérési adatainak vezeték nélküli továbbítására alkalmas. 1-8 konfigurálható analóg szenzorbemenettel, plusz 1 db Modbus RTU bemenettel rendelkezik, az összegyűjtött adatokat LoRaWAN vagy NBIoT hálózaton keresztül juttatja el a végfelhasználóhoz. 

Saját akkumulátorral külső energiaforrás nélkül, az adatátvitel mennyiségétől függően akár 4-5 éven keresztül működik. Igény esetén IP68 szabványnak megfelelő védettséggel szállítjuk. Jól skálázható, a vevő igényeihez szabható rendszer kialakítását teszi lehetővé. 

Személyre szabott megjelenítés, automatikusan generált riportok, értesítések és riasztási küszöbök, Üzleti/Mesterséges Intelligenciával támogatott elemzések – mind azt szolgálják, hogy a megrendelő a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást kapja és tevékenységét biztonságosan és hatékonyan ellássa.

SGM Modbus RTU protokoll olvasás

SGM Modbus RTU adatgyűjtő egységünk Modbus RTU csatlakozóval van ellátva. Az összegyűjtött adatokat LoRaWAN vagy NBIoT hálózaton keresztül juttatja el a végfelhasználóhoz. 

Saját akkumulátorral külső energiaforrás nélkül, az adatátvitel mennyiségétől függően akár 4-5 éven keresztül működik. Igény esetén IP68 szabványnak megfelelő védettséggel szállítjuk. 

Jól skálázható, a vevő igényeihez szabható rendszer kialakítását teszi lehetővé. Személyre szabott megjelenítés, automatikusan generált riportok, értesítések és riasztási küszöbök, Üzleti/Mesterséges Intelligenciával támogatott elemzések – mind azt szolgálják, hogy a megrendelő a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást kapja és tevékenységét biztonságosan és hatékonyan ellássa.

modbus-lora

SWP Szennyvíz átemelő szivattyú prediktív karbantartása

A szennyvízátemelők, szivattyúk rendszeres ellenőrzése és az előírt időközönként történő karbantartása az üzembentartó felelőssége. Abban az esetben, ha rendkívüli esemény következik be és a szivattyút javítani kell, akár hosszabb ideig tartó leállással is számolni kell. Sok esetben a meghibásodások jelentős része elkerülhető lenne a megfelelő monitoring technológia alkalmazásával. 

A Sensors2Net rendszer a szivattyúk üzemidejét, áramfelvételét, a nyomásértékeket, a szállított vízmennyiséget méri és továbbítja folyamatosan a szerverre. Nemcsak új berendezések, hanem már meglévő, működő átemelők esetében is beépíthető és használható.  A rendszer által vezeték nélküli kapcsolattal továbbított adatok feldolgozásával optimalizálhatók a karbantartási folyamatok, az eddigi megelőző karbantartást felválthatja az ún. prediktív, előrejelző karbantartás. A fenntartási feladatok hatékonyabban végezhetők el, csökken a meghibásodások száma, növekszik az üzembiztonság. Az egymástól távol üzemelő átemelők működésének összehangolása lehetővé válik.

Mért paraméterek: 

  • szivattyúk üzemideje és áramfelvétele
  • nyomásértékek
  • szennyvízszintek
  • üzemállapot visszajelzések

Eredmény:

  • működés és eszközállapot követése
  • számított értékek
  • riasztások trendszámítás alapján
  • átemelők működésének összehangolása
  • optimalizált, prediktív karbantartás és hibaelhárítás-megelőzés