Ökoindustria 2021

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által idén is megrendezésre került az ÖKOINDUSTRIA környezetipari szakkiállítás április 28-30. között.

A 3 napos online rendezvényen a 𝗪𝗮𝘁𝗲𝗿𝗦𝗰𝗼𝗽𝗲 𝗭𝗿𝘁. is részt vett mind kiállítóként, mind a 3. napon megtartott „Digitalizáció a vízkezelésben” konferencia és panelbeszélgetés szervezőjeként, előadójaként és moderátoraként.

Az esemény középpontjában a vízipar volt, ahol a vízkezelésben alkalmazható digitalizációs lehetőségekkel ismertettük meg a résztvevőket. Mikor nevezhetünk egy vízhálózatot okosnak? A választ Ilcsik Csaba cégvezetőnk előadásában hallhattuk. Az okos rendszer integrálja a hagyományos méréseket és az okos eszközöket; megtörtént a komplex mérési körzetek kialakítása, a begyűjtött adatokon BI/AI alapú elemzések, modellek futtathatók. És miért most kell erről beszélni? Okos eszközök jelennek meg immár a vízipar mindennapjaiban is, terjed a gépek közötti kommunikáció, hatékonyabb energiafelhasználásra és költséghatékonyabb üzemeltetésre van szükség, nem is említve a Nem Számlázott Víz veszteség csökkentésének feladatát.

Az előadásokat követő panelbeszélgetésben Ilcsik Csaba elnökletével neves szakemberek vitatták meg az okos eszközök helyét és feladatát a víziparban. A jó hangulatú beszélgetés során szó esett az okos tűzcsapokról, a fenntartható működésről, a jövő vízhálózatáról és még sok más érdekes és aktuális témáról.