A Susterra Capital Partners a WaterScope Kft-t választotta vízinnovációs kiemelt beruházásaként!

Örömmel jelentjük be, hogy cégünk 600.000 EUR értékű befektetési megállapodást kötött a Susterra Capital Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-vel. A befektetett összeget nemzetközi növekedésünk felgyorsítására fogjuk felhasználni, hosszú távú partneri kapcsolatok kialakításával olyan globális vízipari központokban, mint Hollandia, az Egyesült Arab Emírségek, Szingapúr és Japán.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az első európai vízalap, a „Water Impact Fund” lett a vezető befektetőnk, és fenntartjuk elkötelezettségünket a sikeres magyarországi vízipari innováció folytatása mellett. A WaterScope Zrt. a Mesterséges Intelligenciával támogatott ‘Sensors2Net’ monitoring megoldások erős portfólióját építi, önállóan működő elemekkel, melyek szorosan kapcsolódnak a modern vízipar kihívásaira a legmagasabb technológiai szinten válaszoló standard rendszerekhez. Az új alapok további forrásokat biztosítanak a Sensors2Net fejlesztésére, és elősegítik sikeres együttműködés kialakítását a vízipar vezető világpiaci résztvevőivel” – mondta Ilcsik Csaba, a WaterScope Kft. vezérigazgatója és társalapítója.

“A Susterra Capital Partners örömmel fektet a WaterScope Zrt-be, mely cég jelentős növekedési potenciállal és hosszú távú, gyakorlati környezeti és pénzügyi befolyással bír.” – kommentálta Tóth Bence, a Susterra Capital Partners igazgatóságának elnöke.

A WaterScope-ról

A WaterScope Zrt. okos megoldásokat kínál városi vagy azon kívüli vízipari tevékenységet folytató partnerek számára, mint pl. vízművek, víztisztító vállalatok, önkormányzatok, várostervezők, akvakultúrák, környezetvédelmi hatóságoknak, valamint ezek társult partnerei.

A WaterScope összegyűjti, összehasonlítja és elemzi a víziközmű cégek, hálózatok és felszíni vizek minőségről, mennyiségről, nyomásról, energiafogyasztásról és sok más egyéb tényezőről szóló mérési adatait. A Sensor2Net rendszer által begyűjtött adatokat egyedi algoritmusok értékelik, amelyek ezután prediktív információkat szolgáltatnak az ügyfeleknek. A WaterScope megoldások időt, energiát, vizet és pénzt takarítanak meg azáltal, hogy a vízgazdálkodási információkat következetes és hasznos alapon nyújtják, még jóval bármilyen vészhelyzet kialakulása előtt. Felhasználóbarát, valóban nélkülözhetetlen „vizes műszerfal” az ügyfelek számára!

A Susterra Capital Partners-ről és a „Water Impact Fund”-ról

A Susterra Water Impact Fund célja a tiszta technológia bizonyítékokon alapuló, költséghatékony és technológiailag innovatív beavatkozásokkal történő átalakítása az elérhető és minőségi víz- és higiéniai szolgáltatások érdekében. A Susterra olyan vízzel kapcsolatos vállalkozásokba fektet be, amelyek egyértelműen az SDG (Sustainable Development Goals) hatásra összpontosítanak, és készek határokon átnyúló, már bizonyított terméket és /vagy szolgáltatást biztosítani. Döntéshozatalkor a pénzügyi megtérülést / kockázatot, valamint a társadalmi / környezeti hatásokat értékeli.